#IntroTheWild: week 3 en 4, helemaal Unsettled

Unsettled. Goe woord. Dat is wat ik dacht toen ik hun post zag voorbijkomen in mijn Facebook feed. Ik ben een sucker voor goeie woorden, dus ik klikte. En ik bleef klikken.

1-Kyf36TuZdLLldnotvrvTTw@2x

Unsettled, wadisda?

Unsettled is voor mensen die geen idee hebben over hoe de volgende stap in hun leven eruit ziet. Voor mensen zoals ik, dus. Eén maand samen leven, één maand samen werken. Ter onzer beschikking: een villa met zwembad en een coworking space met zwembad. Een beetje Temptation Island dus, maar dan voor creatives.

In de eerste workshops bleek hoe ‘Unsettled’ iedereen eigenlijk is. Mike, net een jaar pianoles gegeven in Thailand, wil een online programma ontwikkelen om kindjes taal te leren via muziek. Hala, een architecte, wil een webshop starten voor haar zelfontworpen sjaals. Shitika, freelance journaliste, wil haar eerste roman schrijven. Iedereen heeft een plan, maar zit ‘ergens’ vast. Ergens praktisch, ergens mentaal.

Het mooie aan zo’n groep mensen? Iedereen heeft een ander talent waarmee hij of zij iemand anders kan helpen. Ervaren entrepreneurs die loopholes vinden in start-up ideeën, HR-professionals die LinkedIn checks doen, iemand die een workshop body rolling geeft. Serieus, zoek dat laatste maar ne keer op.

When you feel out of step

Introvertjes praten niet graag over koetjes en kalfjes. Wel graag over geitjes, maar dat ligt dan weer volledig aan mij. Nee serieus: ik vind praten moeilijk. Maar daar hoefde ik hier niet bang voor te zijn.

Iemand zei: I feel so out of step lately, but I guess everyone here does’. Ik zou het zelf niet beter kunnen verwoorden. Omdat iedereen op zoek is naar een vleugje verandering, gaan gesprekken veel sneller over dingen waar het echt om draait. Verhalen vertellen over een meditatiecursus, terwijl ge hangt aan de rand van een zwembad. Praten over hoe moeilijk het is om een zaak draaiende te houden, terwijl ge wacht op een taxi. Ons afvragen wat onze sociale impact is, terwijl we samen aan het ontbijten zijn. En ook: Tinder-dating stories delen in de taxi op weg naar huis.

Dat er ook heel veel introverten in de groep zaten verbaasde mij: nog nooit waren er zoveel mensen op één plek samen die mij al-le-maal begrepen. Als ik zei: ‘I feel like introverting today’, dan was er altijd wel iemand die zei: ‘You do you’. Dat was ook nodig: zoveel mensen, zoveel intense gesprekken. Maar tegelijkertijd: zo comforting dat het was om te weten dat ze er gewoon weer waren als ik terugkwam. No questions asked.


De mensen, de random gesprekken – maar ook de locatie was memorabel. Ik geef jullie nog snel deze Balinese beauties mee!

Mount Batur

Dit was een specialleke. De groep ging dit doen op een moment dat ik al weg zou zijn, maar deze trek wilde ik absoluut niet missen. Dus stond ik op om 2 uur ‘s nachts, zag ik twee kolossale bergen opdoemen in de duisternis, ben ik onderweg naar de top ongeveer drie keer over mijn eigen grens gegaan en heb ik toch wel een klein traantje gelaten toen ik de zon zag opkomen. Alsof ze het vandaag speciaal voor mij deed. Voor mij en voor een stuk of honderd andere toeristen, that is.

1-fhT1dgE0_Suqy4ahbXVI0A@2x1-HDh5juCX5E8j_SJxYcTD2g@2x

Canggu

De droom: leren surfen. De realiteit: veel te hoge golven en al over een rots gestruikeld nog voor ik überhaupt met mijn voeten water had aangeraakt. Dan maar de hipster uitgehangen: samen met vijf andere meisjes lekker gegeten, gedronken én genoten van de zonsondergang in een infinity pool.

Gili Air

Don’t go to the Gili’s, they said. It will be crowded with tourists, they said. Terwijl de rest van de groep in Seminyak en Nusa Lembongan zat, trok ik samen met Chiara naar Gili Air. Geen seconde spijt van gehad: op Gili Air waren bijna geen andere mensen, vonden we zandstranden om bij weg te dromen en aten we in de meest schattige plekjes.

Eervolle vermeldingen

Voor de motorbike lessons met Muesli – maar ik ben toch meer een ‘Ik zit achterop een scooter en voel de wind in mijn haar’ kind of person. Voor yoga uitproberen in de waanzinnig mooie Yogabarn. Voor alle organic restaurants die van dit eiland een beetje Bali-fornia maakten. Voor vastzitten met mijn slets in de modder van de rijstvelden en ze dan maar schoonmaken onder een watervalletje. Voor de jungle hike waarbij we klauterden door minigrotten. Voor de full moon ceremony – check zeker wat Shitika erover schreef.

Kortom: Bali was epic. Up next: mijn strijd met de hitte in Myanmar. Ik kan u al vertellen dat een van ons zwaar het onderspit heeft moeten delven.

1-u7VZg85VWektNW-DClNEwA@2x

IMG_1005.JPG

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: