#IntroTheWild: Het Begin

De vreugdedansjes zijn gemaakt, de gaten in lucht zijn gesprongen en de eerste paniekaanvallen zijn ook al achter de rug. Met andere woorden: dit is het begin van Intro The Wild, 6 maand avontuur in Azië! En ja een *beetje* sorry voor de cheesy naam, maar het is één van mijn lievelingsfilms. En ik ben introvert. En het is de eerste keer dat ik alleen reis, dus het is een intro-ductie.
Voor ik u hoor zeggen: ‘Whut zes maanden vakantie?’. Yep, mijn werkgever heeft me inderdaad 6 maanden tijdskrediet gegeven. Maar echt waar: voor mij gaan die maanden moeilijker zijn dan elke dag achter een bureau zitten.

Waarom?

Ik ben een introvert. Ik haal dus al mijn energie uit alleen zijn. En ik ben waanzinnig slecht in vriendjes maken. Want dat deed mijn tweelingzus altijd voor mij, en blijkbaar is het redelijk moeilijk om die skill na het 6de leerjaar nog volledig onder de knie te krijgen.
Ik heb PDS. Google it. Basically betekent het dat mijn spijsvertering een eigen willetje heeft. Beeld u in: ge moet supersupersuperdringend naar ‘t wc (maar echt superdringend). En ge zit in the middle of nowhere. Er is niks. Zo voel ik mij 75% van de tijd.
Ik heb een legendarisch slecht gevoel voor oriëntatie. Ik heb al vaker bussen in de foute richting genomen dan in de goeie.
Ik heb reisziekte. Bussen en boten zijn een big no-no.
En yep, toch ga ik zes maanden reizen.
Waarom?
Ik ben verliefd geworden op de Filipijnen. Ik ben als een blok gevallen voor Hong Kong. Cambodja heeft mijn hart gestolen (en nog altijd niet teruggegeven).

1-6LuSuNC2OWjOan2_RPJaGQ
Omdat de timing perfect is. Omdat ik het altijd al hebben willen doen. Omdat ik wil zien of ik dat überhaupt kan, dat alleen reizen. Omdat ik een beetje een break nodig heb. Omdat er net een 3 voor mijn leeftijd staat. Omdat dat ook het ideale moment is om eens na te denken over de dingen.
Op de planning: van Vietnam naar Bali naar Myanmar naar Chiang Mai. Raarste route ooit? Yup. Er is een reden voor. Maar daarover later meer. Een mens moet eindigen met een cliffhanger hé :-).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: